Babylon 5: I've Found Her - Danger and Opportunity

Space Dream Factory

Babylon 5: I've Found Her – Danger and Opportunity on Babylon 5:n maailmaan sijoittuva synkkätunnelmainen avaruuslentosimulaattori. Pelaajan ohjastama pilotti on yksi urheista ässistä, jotka värvätään Narnien asuttamaan tähtijärjestelmään suojelemaan Maan itsekkäitä intressejä. Kyseisestä aurinkokunnasta on löytynyt kallisarvoista hyödykettä, jota Maa mielii louhimaan. Kiire on, etteivät Narnit hoksaa Maan läsnäoloa ja ehdi apajille ensin. Pian pelaaja on korviaan myöten konfliktissa, jossa laserit puhuvat omaa, tylyä kieltään.

Pelin oppimiskäyrä on jyrkkä, sillä lentäminen ja taisteleminen vaatii kosolti harjoitusta. Newtonin oppeja noudatetaan, joten aluksen kääntäminen ei vaikuta kulkusuuntaan ennen uutta kiihdytystä. Pelaajan Starfury-aluksella voi siten ampua täysin eri suuntaan kuin mihin on menossa. Erilaisia näppäinkomentoja on useita kymmeniä, eikä yksikään niistä ole turha. Jyvälle päästyään homma helpottuu huomattavasti, muttei liikaa. Tehtävät vaikeutuvat juuri oikealla tahdilla, eikä pelaaja pääse helpolla missään vaiheessa.

Umpiteräksisen lentomallin ympärillä on todella tunnelmallinen äänimaisema. Äänet on revitty suoraan tv-sarjasta aina hyperavaruuden aavemaista ulinaa myöten. Myös ääninäyttelijät hoitavat roolinsa kotiin mallikkaasti. Edes ulkoasua ei sovi moittia, vaikka peli koostuukin enimmäkseen tyhjästä avaruudesta ja heijastusnäytöllisestä telemetriadataa.

DaO on loistavasti onnistunut sekoitus kyynistä nihilismiä, vakuuttavaa avaruustaistelua sekä menoa ja meininkiä. Se on helposti vaikuttavin avaruussimulaattori aikoihin, ja peittoaa mennen tullen monet kaupalliset kilpailijansa. Peli ei ole omiaan kärsimättömille, mutta realismia halajaville se on kuin taivaan mannaa.

Windows 9x/Me/2000/XP